lisahlisah.blogg.se

Allting om ingenting, i huvudet på mina jag

Efter lördagens,..

Kategori: Allmänt

.
,..mark/kompletteringspass blev söndagen vilodag pga av en nästan elva timmars lång arbetsdag. Måndagen bjöd på ett pass Ben/Biceps, tisdagen Rygg/Triceps, sen blev det onsdag och jag vaknade upp dödssjuk.
.
Egentligen inte förvånad, för jag har känt mig dålig länge. Eller snarare inte känt mig bra på väldigt länge. Och jag har en idé om vad det hela beror på, men vill helst inte spekulera i det.
.
Så här låg jag, och orkade inte ta mig ur sängen. Min mamma var i sitt hus i Oskarshamn, men liksom flög hit på bara några timmar. Och dem som känner min mamma vet att hon är värsta ninjan. Hon kan allt och det hon inte kan tar hon reda på och hon kan bota vad som helst.
.
 
 
  
.
En stund senare var jag fylld av örter och teer och frukter och bär. Det gröna på bilden ovan är ett typ av te, kallat matcha. Ett grönt pulver som man vispar ut i vatten som inte får vara varmare än 70grader och det är typ rena dunderpulvret. Aptiten har varit mestadels obefintlig och jag äter som bekant helst inte när jag är sjuk i vilket fall, men jag har mixat smoothies för att få i mig så mycket näring som möjligt och har fullkomligt proppat dem fulla med nyttigheter. Min bas har varit sojamjölk och naturellt vassle. Igår på dagen innehöll den för övrigt färska blåbär, avokado samt mighty berries från Alpha Plus. Blev riktigt god. Men den jag gjorde på kvällen måste ändå vunnit smakmässigt. En liten bit banan, frysta hallon och massor med färsk bladspenat, så toppade jag den med torkade mullbär och för en sekund kändes tillvaron helt okej.
.
.
Men annars har jag bara legat och inte gjort ett dugg. Min man har varit här och pysslat om mig och han är totalt bäst, men alltihop suger ändå för vi skulle åka bort tillsammans i helgen men istället kommer jag förmodligen bli kvar. Och jag blev tvungen att sjukskriva mig från jobbet och dessutom ställa in både mina gruppträningspass och mina egna pass och sånt händer bara inte. Jag blir aldrig sjuk, jag brukar liksom vara hälsan själv, ha en energi som aldrig tar slut, nästan vara jobbigt pigg. Nu har jag varit sjuk två gånger under loppet av en månad och inte känt mig frisk vare sig innan eller emellan. Skulle det vara som jag förfarar så är alltihop totalt självförvållat, men jag tänker i vilket fall bli mitt vanliga jag igen. Pigg och glad och frisk. Jag ska stärka kroppen på alla sätt jag kan och när jag inte kan mer ska jag fortsätta ändå. Lära mig. Hålla det enkelt och rent och naturligt. Så, nu väntar en kopp fläderte. En torkad blomma direkt från naturen i en kopp med hett vatten. Enklare och renare kan det nog inte bli.
.
.

Visst tog jag mig,..

Kategori: Träning

.
,..i kragen och iväg till gymmet. Värmde upp i marken och höjde succesivt med mellan 8-12 reps/vikthöjning. Skulle jag fortsatt mitt 5*5 skulle jag landa på 95 kg, men då dagens pass blev ett "extra"pass så tyckte jag att jag kunde få tillåtelse att bortse från strukturen. Jag hade lust att lyfta tyngre, så jag gav mig på 1or, men utan remmar. 2 på 100kg följt av 2 på 105kg och sedan 3st 1or på 110kg. Där skulle jag slutat, men blev bara allt mer pepp så jag sänkte till 100 igen och gjorde en 3a. Fick mersmak och tänkte sätta 3*3, men i bara farten blev dem sista två 5or. Det är som att vikterna blir lättare, ju längre in i passet jag kommer. Vilken fantastisk ekvation i så fall..
.
Kompletterade passet med mage, trapz och hamstrings. Sedan var jag nöjd, återigen glad och firade det hela med kyckling, ris, hallon och jordnötssmör, toppat med en dos kärlek. Nu mår jag som jag ska. 
.
Gårdagens vad jag trodde var "lördagsgodis", innan jag insåg att det bara var fredag..
Kokospannkaka med keso och jordgubbar
 

Här sitter jag och tjurar,..

Kategori: Allmänt

.
,..med en plastburk från salladsbaren.
.
.
Min kyl och frys strejkar. Igen. Började morra som en björn igår och blev bara värre under kvällen, så jag hade inget annat val än att stänga av alltihop. Så imorse var hela köket en vattenpöl och idag har jag ingen mat :(
.
Sov inte ett dugg inatt och har jobbat i 6 timmar och funderar över om jag ska ha vilodag eller åka och träna. Jag har noll energi och humöret är ganska värdelöst, men känner jag mig själv så kommer det ändå att bli det senare alternativet och förmodligen är det även det smartaste.
.
Sitta här och tjura kommer garanterat inte göra mig vare sig starkare eller på bättre humör. Nej, en släng marklyft får nog bli min medicin. 
.
Hundra år sedan, och i lika stort behov då..
.
 
 

Jag är inte helt överens,..

Kategori: Allmänt

.
,..med någonting alls idag. Jag är ledig och skulle kunna göra vad jag vill. Önskar jag skulle kunna göra vad jag vill. Men det kan jag inte. Jag gör sånt jag måste göra. Eller måste jag? Sånt jag borde göra.
.
Och det är väl det jag inte gillar, att ägna min tid åt sådant jag inte valt helt själv. Och nu syftar jag inte på att tvätta, handla eller städa. Vattna blommorna eller betala räkningar. Jag syftar på val jag gör just nu, för något som ska kunna bli verkligt sen. Men att trivas i nuet då? Det känns det som att jag glömt bort.
.
 

Omväxling,..

Kategori: Träning

.
,..förnöjer, sägs det ju. Och trots att jag är en inbiten vanemänniska som föredrar rutiner före flexibilitet så får jag en del omväxling jag med.
.
Vad gäller jobb så har jag alltid haft flera olika arbetsgivare samtidigt och hoppat mellan än det ena än det andra, vilket gett omväxling konstant. Stundvis för mycket. Vad gäller gym, så har jag möjlighet att träna på flera olika. Jag håller mig oftast på samma, men jag tycker om friheten att kunna byta ibland. 
.
Kosten är jag ofta värdelös på att variera. Jag äter väldigt mycket samma saker, jag kan utan problem äta samma sak flera gånger om dagen, varje dag, i långa perioder. Men så kommer jag på något nytt, ett nytt tillbehör, en ny krydda, en ny kombination, så byter jag och äter det istället. Bara det, en ofta lång period, tills jag kommer på nåt nytt igen. Men jag trivs att ha det så. För stor variation på den fronten skulle göra mig mer stressad än tillfreds. Jag vill lägga så lite tid och energi som möjligt på att tänka ut, handla och laga mat, jag vill helst bara äta den. Och så länge jag gillar det jag äter och kroppen mår bra så ser jag ingen anledning att börja spöka runt där.
.
Men så är det själva träningen. Där har jag insett att omväxling verkligen förnöjer! Igår stod rygg på schemat och jag valde att köra ungefär som jag brukar, men på annat gym. Det var en lagom variation för mig just då. Men idag bytte vi både gym och upplägg. Axlar stod på tur, men jag hade lust att träna allt förutom axlar. Eller jo, lite axlar, men inte bara axlar. Så vi började med att busa i crossfitrummet. Sprintersprang i gummiband med medicinbollar, gick armgång och körde chins. Sedan körde vi faktiskt ett axelpass, men bestående av enbart tre övningar. Sedan en bröstpress följt av ännu mer chins. En knapp timme i gymmet och jag kände mig ordentligt mör.
.
Efter det skulle jag hållt trxpass, men med endast ett fåtal deltagare valde vi att allihop delta i passet i salen bredvid istället. Cirkelträning alá tabata! Burpees, situps, ryggresningar, sumosquats, hopprep och bålrotationer varvades med armhävningar och trxövningar. Jag gav gärnet i varenda intervall, kunde helt enkelt inte låta bli. Efter 45 minuter var jag totaldöd.
.
Då väntade direkt dagens sista pass, som förvisso var yoga, men svetten rann som aldrig förr och fortsatte göra det under kommande 45 minuter också. Väl över hade vi spenderat dryga 3 timmar på gymmet, men jag var fylld av mer energi när vi skulle åka hem än innan vi kom dit. Två sista set chins, bara för att stängerna där är smala och så mycket bättre för mina små tassar, sedan gav vi upp för idag.
.
Kläderna var genomblöta och magen ville ha maaaaaaaaaaat! 
.
"Tvåminutersbröd" gjort på hirsflingor och äggvita tillsammans med ägg och kalkon
.
 
Imorgon väntar en ledig fredag. En fantastiskt välkommen sådan :)
.
 

Det är ju ganska självklart,..

Kategori: Allmänt

.
,..egentligen, att jag inte blir större när jag inte vill växa. Inte krymper när jag inte vill bli mindre. 
.
Jag trivs ganska bra i min kropp just nu, i vikten jag landat på, i storleken jag vant mig vid. Men "nöjd", vad är det för ett ord? Och hur kul låter det? Jag vill inte vara "nöjd". Eller kanske är det just det jag vill. Jag är nog rädd att sätta krokben för mig själv, låta bli att fortsätta utvecklas. Men dem går kanske att kombinera? Känna sig nöjd med det man åstadkommit hittills, men ändå fortsätta sträva framåt?
.
Det låter bra. Fungerar det i praktiken så är det ännu bättre.
.
 

Jag nämner sällan vikter,..

Kategori: Träning

.
,..men idag blir ett undantag. Jag fick en perfekt start på en ny träningsvecka. Jobbet hade återigen tvingat mig till två vilodagar, lördag och söndag, men idag fick jag äntligen möjlighet att åka till gymmet. En dagsform som kändes lite platt och tom av för lite mat kombinerat med alldeles för mycket stress efter jobbhelgen, följde med mig och jag var osäker på vad det skulle bli av det hela. Hur som helst var min tanke ett benpass som skulle inledas av marklyft, där jag skulle fortsätta från förra veckans nypåbörjade 5*5 med den ynkliga ökningen på 2,5kg. 
.
Förra veckan startade jag på 90kg, vilket gav mig en vikt på 92,5 denna vecka. Alla 5 set gick bra, kändes faktiskt lättare än förra veckan och i sista setet gjorde jag lydigt mina 6 reps. Väl färdig kände jag mig inte färdig, så jag la remmarna åt sidan, höjde vikterna och gav mig på ett par 1or, och i bara farten blev det en 1a på 100kg, en på 105 och slutligen en på 110kg. Och med tanke på att jag inte kunnat köra mark alls på flera veckor så är jag mer än nöjd. Jag är nästintill jättenöjd. Härlig känsla.
.
Passet fortsatte med benpress, legcurl, benspark och den underbara gynstolen, samt två extraövningar för baksida och fyra set mage. Trött nöjd och glad ska jag nu forsätta dagen med en massagekund följt av dryga fem timmar på jobbet. Tjingeling :)
.