lisahlisah.blogg.se

Allting om ingenting, i huvudet på mina jag

Dem brukar undra,..

Kategori: Allmänt

.
,..om jag inte tröttnar på min mat. Och mitt svar är alltid "nej". När jag tröttnar så byter jag ju. Men det är inte helt sant, för egentligen är mina valmöjligheter inte särskilt stora. Ungefär som för en person på diet, eller något. För det första är jag glutenintolerant, så allt vad mjöl, bröd, pasta, osv heter, försvann för många år sedan. Att ersätta det med sk "glutenfria" alternativ kom egentligen aldrig på tal. På den tiden (nu låter jag som hundra år..) fanns inte alls samma utbud som idag. Det fanns ett fåtal produkter och dem smakade ungefär som dem såg ut och innehållsförteckningen skvallrade om. Som skräp. Så jag plockade istället bara bort alla livsmedel jag inte längre fick äta.
.
Dessutom växte jag upp som vegetarian (många år som vegan) och åt för första gången animaliskt protein från annat än mjölkprodukter under sena tonåren. Jag gillade det inte och det tog lång tid för mig att lära mig äta det jag äter idag, fisk och kyckling. Första gången jag åt ett kokt ägg var en morgon på jobbet, för bara ett par år sedan. Jag ville inte, men dem tjatade och jag gick med på att smaka. Jag minns känslan av när jag tog en tugga och inte visste var jag skulle ta vägen och mina arbetskamrater skrattade högt. Nu älskar jag ägg och inget av det jag lärt mig äta skulle jag vilja klara mig utan, men fortfarande äter jag inget rött kött, har ännu inte kommit mig för att prova och känner ingen längtan efter att göra det heller. Kommer en sådan så smakar jag kanske, annars låter jag bli.
.
Utöver det äter jag det mesta. Förutom det jag inte tycker om, inte anser är bra, eller inte kan, vill eller tycker om att laga. Så mina livsmedel är egentligen väldigt begränsade. Jag äter kyckling varje dag. Ibland får jag för mig att göra fisk, men det är sällan. Nån gång öppnar jag en burk tonfisk och tycker det är jättegott. Så äter jag det varje dag tills jag inte vill se den mer och låter bli. Förr lagade jag min kyckling och då varierade jag smaken genom olika kryddningar, men det gör jag aldrig längre. Nu köper jag den fryst och färdig, bara att tina, och glömmer (läs struntar i..) att krydda den överhuvudtaget. Och detta har minskat min aptit. Ibland mår jag illa bara av att tänka på den och allt oftare har matlådorna hamnat i soporna. Men! Nu till det jag skulle komma fram till, efter hela min ovanstående uppsats. Ikväll kryddade jag kycklingen, med något så enkelt som tacokrydda. Och fy så god den blev helt plötsligt! Tänk att det kan vara så enkelt. Så återigen kan jag säga (åtminstone för ytterligare en period) att "nej, jag tröttnar inte.." :)
.
 
.
Torsdag idag, och det innebär normalt sätt dubbla gruppträningspass för min del, varför jag brukar planera in dem som "vilodagar" från mina styrkepass. TRX direkt följt av yoga. Men eftersom en vänlig själ hjälpt mig få avlastning från trxen så fick jag idag möjlighet till en hel timme annan träning innan yogan. Ett par snabba intervaller på lörbandet, rörelseträning för bäcken, höfter och bröstrygg, stabilitet för bål, samt styrka för baksida lår och ländrygg. Sedan mitt 45 min yogapass och jag mår som en prinsessa :)
.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: